Kuinka pääsen kirjailijaksi?

Se on helppoa. Kirjaudu sisään omilla chat-tunnuksillasi – siis samoilla tunnuksilla, joita käytät Persikan Chattiin kirjautuessasi. Pääset WordPress-julkaisualustalle, joka on hyvin helppokäyttöinen.

Kirjoittamisen voit aloittaa heti valitsemalla julkaisualustan vasemmasta sivuvalikosta Artikkelit > Lisää uusi. Julkaisualusta opastaa sinua suomen kielellä kirjoittamisessa alkuun pääsemisessä.

Koko novellia ei ole tarpeen kirjoittaa kerralla valmiiksi. Voit tallentaa tuotoksesi klikkaamalla Oikeassa yläkulmassa olevaa sinistä Julkaise-painiketta ja heti perään Lähetä tarkastettavaksi -painiketta. Kirjoituksesi tallentuu, ja se siirtyy julkaisujonoon. Persikan päätoimittaja pyrkii julkaisemaan mahdollisimman nopeasti kaikki jonossa olevat novellit. Päätoimittaja ei puutu novellien sisältöön (kts. huomiot lopusta). Julkaisujonokäytäntö on olemassa vain siksi, jotta roskaposteja ei julkaista automaattisesti.

Koko novellia ei ole tarpeen kirjoittaa kerralla. Voit tallentaa Julkaise > Lähetä tarkastettavaksi -painikkeita painamalla novellisi, ja jatkaa kirjoittamista myöhemmin. Jos kirjoituksesi jää tällä tavoin kesken, lisää novellisi alkuun teksti ”KESKEN”, jotta päätoimittaja tietää odottaa novellin valmistumista eikä julkaise keskeneräistä tekstiä.

Millaisia tekstejä saa julkaista?

Persikassa on tällä hetkellä seuraavat kategoriat, joihin liittyviä tekstejä olet tervetullut kirjoittamaan. Yleinen linjaus on keskittyä GLBT-ryhmään, mutta jos heteroseksuaalisten henkilöiden novelleista tulee tarjontaa, niin toki nekin mahtuvat mukaan omaan kategoriaansa.

  • Romantiikka
  • Pehmeä erotiikka
  • Hardcore
  • Fetissit

Muitakin kategorioita voidaan tarvittaessa lisätä mukaan. Tyylisuunnan, tekstin pituuden ja sisällön saat päättää itse, kunhan noudatat muutamia harvoja rajoituksia, jotka olemme asettaneet lähinnä siksi, ettemme halua virkavaltaa kimppuumme:

  • Kiihottaminen kansanryhmää vastaan
  • Viittaukset eri uskontoihin tai kulttuureihin negatiivisessa valossa
  • Väkivalta kaikilta osin, milloin se muutoinkin oisi laitonta
  • Alaikäisyyteen viittaavat tekstit

Päätoimittaja valitsee artikkelille ns. kuvituskuvan, mutta muilta osin novellien toivotaan olevan tekstiä, ei kuvia. Ei tehdä tästä Instagramia.

Voinko kirjoittaa anonyymisti?

Periaatteessa kyllä, mutta nimimerkillä. Kun kirjaudut sisään chat-tunnuksillasi, kirjoitustesi yhteydessä näkyy nimimerkkisi. Mitään muita profiilitietojasi ei näy kirjoitusten yhteydessä.